Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă cu fermitate atacul cu rachete lansat din Fâşia Gaza către Mishmeret şi face apel la reţinere în vederea evitării escaladării conflictului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul cu rachete lansat din Fâşia Gaza către Mishmeret, în dimineaţa zilei de 25 martie 2019, care s-a soldat cu mai multe victime, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seara, de MAE.

"MAE transmite întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest eveniment şi face apel la reţinere în vederea evitării escaladării conflictului", mai scrie în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate actele de tip terorist şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile comunităţii internaţionale de combatere a acestora.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a informat luni că îşi va scurta vizita în Statele Unite după ce un atac cu rachete în apropiere de Tel Aviv a rănit şapte persoane, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel a declarat că racheta a fost lansată din Fâşia Gaza, o enclavă controlată de gruparea militantă Hamas iar Netanyahu a afirmat că Israelul va răspunde în forţă.

În Mishmeret o casă a fost distrusă complet şi cel puţin o altă casă şi alte maşini au fost afectate.

Serviciul de ambulanţă a informat că tratează şapte persoane, printre care şi un bebeluş, un băiat de trei ani, o fată de 12 ani şi o femeie de 60 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.