Ministerul Afacerilor Externe a informat, joi, că trei cetăţeni români care au fost răniţi în atacurile teroriste de la Bruxelles sunt în continuare internaţi în spitale din capitala Belgiei, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit ultimelor informaţii transmise de către Ambasada României la Bruxelles pe baza datelor primite de la autorităţile locale, în acest moment, în spitalele din Belgia se află în continuare internaţi cei trei cetăţeni români despre care MAE a informat anterior. Aceştia sunt în stare stabilă, fiind monitorizaţi permanent de cadrele medicale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Reprezentanţii ambasadei române la Bruxelles şi echipa consulară mobilă, trimisă de la Bucureşti, se informează constant privind evoluţia stării de sănătate celor trei români.

În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români survenite după atacurile de la Bruxelles, MAE precizează că au fost primite şi soluţionate circa 40 de apeluri telefonice primite la Call-Centerul MAE.

”Celula de Criză MAE îşi continuă activitatea fiind în legătură permanentă cu autorităţile belgiene, prin intermediul celor trei misiuni diplomatice române de la Bruxelles şi a echipei consulare mobile, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei”, se mai spune în comunicatul MAE.

În urma atentatelor teroriste din Bruxelles care au avut loc marţi, patru cetăţeni români au fost răniţi în cele trei explozii, trei dintre ei având nevoie de internare.

Metropola belgiană Bruxelles a fost zguduită, marţi dimineaţă, de atentatele teroriste comise de jihadiştii Statului Islamic la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek. În urma atacurilor, şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 230 au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.