Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat, miercuri, că trebuie ca europenii să transmită mesaje de susţinere pentru Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic de mai multe luni. Întrebat dacă va merge la Kiev, Macron nu a dat un răspuns clar, dar a afirmat: ”Suntem într-o situaţie de convergenţă pentru a avea discuţii noi cu Ucraina, pentru a continua efortul de cooperare şi de echipare şi efortul financiar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron a fost întrebat, miercuri, în judeţul Constanţa, dacă va merge la Kiev şi a afirmat: ”Din punct de vedere politic şi logistic, consider că suntem într-o situaţie de convergenţă pentru a avea discuţii noi cu Ucraina, pentru a continua efortul de cooperare şi de echipare şi efortul financiar (...) Suntem într-un context în care trebuie să asigură exportul de cereale din Ucraina”.  

Macron consideră că trebuie transmise mesaje clare de susţinere a Ucrainei. 

”Trebuie să transmitem semnale politice clare către Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic de mai multe luni. De aceea, este nevoie ca euroepenii să rămână uniţi. Trebuie să transmitem un mesaj de susţinere pentru Ucraina în această perioadă critică”, a mai declarat Macron.  

Preşedintele francez afirmă că trebuie susţinută şi Republica Moldova, ţară în care se va deplasa în cursul zilei de miercuri.  

”Este destabilizată de mişcări politice separatiste şi de numărul mare de refugiaţi pe care i primeşte cu generozitate pe teritoriul său (...) Vedem că la porţile UE se joacă o situaţie geo-politică inedită (...) care justifică noi discuţii aprofundate şi noi progrese”, a mai afirmat preşedintele francez.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.