Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întâlnirea pe care a avut-o marţi cu preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, că România are o legislaţie adecvată în ce priveşte combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului şi promovării persoanelor vinovate de crime de război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În alocuţiunea sa, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că atrocităţile comise în perioada celui de-al doilea război mondial nu trebuie date uitării, pentru ca pe viitor asemenea crime să nu se mai repete. ”România a conştientizat pe deplin necesitatea restabilirii adevărului istoric. Ţara noastră are deja un cadru legislativ bine pus la punct în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului, negarea Holocaustului şi promovarea persoanelor vinovate de crime de război”, a spus Iohannis.

Din acest considerent, România a preluat preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. ”Sunt convins că ţara noastră îşi va aduce o contribuţie importantă la realizarea obiectivelor acestei organizaţii: promovarea educaţiei, comemorarea şi cercetarea Holocaustului. Sprijinul Israelului pentru îndeplinirea cu succes a acestui mandat este foarte important pentru noi”, a mai spus preşedintele.

La rândul său, Yuli-Yoel Edelstein a elogiat România pentru eforturile depuse în combaterea antisemitismului. ”Sunt convins, domnule preşedinte, că veţi continua să fiţi alături de noi, veţi continua lupta împotriva antisemitismului şi veţi fi alături de noi şi în continuare, România fiind un stat pionier în forumurile europene în acest sens”, a declarat preşedintele forului legislativ din Israel.

Preşedintele Iohannis a vizitat, marţi, Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, el declarând că reprezintă o experienţă extrem de emoţionantă şi tulburătoare.

”Am adus aici un pios omagiu tuturor victimelor acestei mari tragedii a secolului XX. Nu cred că există semeni care să păşească aici şi să nu interiorizeze ce a însemnat genocidul evreiesc. Holocaustul este unic şi nu poate fi uitat, iar vizita de azi mi-a întărit convingerea că educaţia continuă reprezintă instrumentul fundamental pentru a evita astfel de crime odioase în viitor”, a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.