Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, în Elveţia, la ceremonia de ridicare a drapelului României la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), va vizita complexul ştiinţific şi va avea discuţii cu cercetătorii români care lucrează în instituţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele va fi însoţit de o delegaţie de cercetători români care colaborează cu CERN, precum şi de doi olimpici naţionali la Fizică. După ceremonia ridicării drapelului României, Iohannis va avea discuţii cu conducerea Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară şi va vizita principalele facilităţi ale CERN.

Şeful statului va avea o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele Organizaţiei.

Iohannis a fost profesor de fizică. Şi în cadrul altor deplasări în străinătate preşedintele a vizitat complexuri ştiiţifice, precum Centrul de Tehnologie şi Inovaţie Sunrise Valley din Vilnius.

La data de 17 iulie 2016, România a devenit cel de-al 22-lea stat membru cu drepturi depline al CERN, cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial în domeniul fizicii particulelor elementare. Acesta este, printre altele, cunoscut ca locul în care s-a creat web-ul (în anul 1989), precum şi locul unde se află un accelerator de particule de mari dimensiuni (Large Hadron Collider), în care se urmăreşte recrearea condiţiilor existente imediat după Big Bang.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.