Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare al preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda cu Colanul Ordinului ”Steaua României”, cea mai înaltă decoraţie ce poate fi acordată de către şeful statului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele polonez a fost decorat, la propunerea ministrului de Externe, ”în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la dinamizarea cooperării regionale, pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Polonia”.

Colanul Ordinului Naţional ”Steaua României” este cea mai înaltă distincţie a statului român, fiind al şaselea grad, în ordine crescătoare, al acestui Ordin. Preşedintele României este deţinător de drept al Colanului şi îl acordă, de obicei, doar altor şefi de stat. Ultima dată a fost acordat, pe 21 iunie, preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck. Andrzej Duda este a cincea persoană care primeşte Colanul de la Klaus Johannis. Primii trei au fost cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei Francisc, preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva şi preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Singurii cetăţeni români, în afara preşedinţilor, care au primit această decoraţie, au fost patriarhul Teoctist în 2007, acordată post-mortem, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.