Preşedintele Klaus Iohannis va merge vineri la Berlin, unde va avea o întâlnire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierii din Belgia şi Luxemburg, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, pe tema viitorului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o întâlnirea de lucru cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, participă şi Charles Michel, premierul Belgiei, şi Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat de Luxmburg.

"Întâlnirea are loc în contextul procesului de pregătire a reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie, care va avea ca subiect de dezbatere viitorul Uniunii Europene în noul cadru creat după referendumul din Regatul Unit al Marii Britanii. Reuniunea de la Berlin face parte din seria de contacte pe care preşedintele României le are cu lideri europeni în cadrul acestui proces de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene", informează Preşedinţia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Întâlnirea va avea loc la ora 14.00, ora României, şi va fi urmată, în jurul orei 16.00, de o declaraţie de presă susţinută de către preşedinte la Ambasada României din Berlin.

Vizita a fost anunţată de preşedintele Iohannis la finalul lunii august. ”Summitul UE 27 de la Bratislava, din septembrie, va fi o primă etapă a dialogului politic la cel mai înalt nivel pe această temă. Voi avea discuţii pregătitoare, înainte de această reuniune, cu cancelarul german şi preşedintele francez, dar şi cu alţi lideri europeni. România, ai cărei cetăţeni sunt cei mai pro-europeni, va contribui pe fond şi activ la reflecţia privind viitorul Europei. Aştept contribuţia dumneavoastră concretă, implicată, în acest proiect”, a spus Iohannis, într-un discurs susţinut în faţa ambasadorilor români.

Reuniunea informală de la Bratislava va avea loc pe 16 septembrie.

Slovacia prezidează în prezent Uniunea Europeană, ai cărei membri analizează scenariile după Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.