Preşedintele Klaus Iohannis merge joi în Malta, unde va participa la Summitul PPE, alături de alţi şefi de state şi de guverne din familia populară europeană, la care se vor discuta teme precum Brexit, migraţie şi situaţia din Balcanii de Vest. Şeful statului va avea o întâlnire şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României va susţine o alocuţiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1500 de persoane, printre care se numără prim-miniştri şi şefi de stat ai ţărilor membre UE, dar şi preşedinţi ai instituţiilor europene, anunţă Administraţia Preyidenţială.

Pe agenda Summitului se află teme precum Balcanii de Vest, Brexit, dar şi migraţia. În marja Summitului PPE, preşedintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul Republicii Malta, Joseph Muscat, dar şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu care va discuta despre perspectivele de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre cele două state, precum şi parcursul european al Ucrainei.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, spune, într-un interviu acordat News.ro, că Partidul Popular European va adopta o serie de rezoluţii la Congresul de săptămâna viitoare, prin care propune un nou mecanism privind acordarea azilului pentru refugiaţi, pentru a ridica o parte din povara financiară asupra Uniunii, precum şi un plan concret de acţiune pentru combaterea propagandei Rusiei din Europa, care s-a intensificat în ultima perioadă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.