Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre cum vede declaraţia Ursulei von der Leyen care a legat otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi, o care ţine de un anumit tip de comportament al Rusiei care nu se va schimba nici măcar printr-o conductă de gaz şi anume Nord Stream 2, că probabil preşedinta Comisiei Europene s-a referit la discuţia unor politicieni în Germania care au susţinut că cele două lucruri au legătură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte posibila legătură dintre otrăvirea opozantului Navalnîi şi o conductă de gaz, nu pot decât să speculez, dar probabil doamna von der Leyen s-a referit la discuţia purtată în Germania, când unii politicieni au spus că e posibil să există o legătură între cele două”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Ursula von der Leyen le-a transmis, în discursul de miercuri privind Starea Uniunii, acelora care susţin că există o implicare a Rusiei în otrăvirea opozantului Alexei Navâlnîi, că nu este un caz singular, ci un tipar al Rusiei  care nu se va schimba „cu o conductă de gaz”, referindu-se la proiectul Nord Stream 2. 

„Acelora care susţin că există o implicare a Rusiei, le spun că otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu un agent chimic nu este un caz singural. Am văzut acest tipar în Georgia şi Ucraina, în Siria şi Salisbury - şi în implicarea în alegerile care au avut loc în lume. Acest tipar nu se schimb şi nicio conductă de gaz nu va schimba asta”, a afirmat Ursula von der Leyen, referinduse la gazoductul Nord Stream 2, care urmează să aducă gaze naturale ruseşti către Europa.

Pe 7 septembrie, purtătorul de cuvânt al cancelarului german a anunţat că Angela Merkel nu exclude posibilitatea unor sancţiuni vizând proiectul germano-rus al gazoductului Nord Stream 2, în urma unei posibile otrăviri a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.