Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, pe Twitter, un mesaj de condoleanţă după decesul fostului cancelar german Helmut Kohl, afirmând că el a fost un "mare om de stat", un lider şi o "sursă de inspiraţie" pentru toţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi l-am pierdut pe Helmut Kohl, un mare om de stat, lider european şi o sursă de inspiraţie pentru noi doţi. Sincerele mele condoleanţe poporului german", se arată în mesajul şefului statului, postat pe Twitter.

Fostul cancelar german Helmut Kohl, în vârstă de 87 de ani, a murit, relatează Reuters.

Helmut Kohl va rămâne în istorie pentru reunificarea Germaniei, pe 3 octombrie 1990, la aproape un an de la căderea Zidului Berlinului.

Cu 16 ani petrecuţi la conducerea Guvernului de la Berlin, el a fost cel mai longeviv cancelar al ţării.

Preşedintele american George Bush Senior l-a descris la un moment dat drept cel mai important lider european al sfârşitului secolului al XX-lea.

Helmult Kohl avea numeroase probleme de sănătate. El a fost nevoit să îşi petreacă ultimii ani din viaţă în scaun cu rotile, după un accident domestic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.