Preşedintele Klaus Iohannis a scris, vineri, pe Facebook, că iniţiativele şi obiectivele României la Summitul NATO de la Varşovia "prind contur" şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii, după ce secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a confirmat înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi (vineri - n.r.), Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Alianţa va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a întări prezenţa NATO în Sud-Estul Europei şi pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianţei. Declaraţia confirmă astfel că iniţiativele şi obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii", a scris Iohannis, cu privire la primele decizii luate la Summitul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat vineri priorităţile Alianţei în timpul reuniunii la vârf şi a confirmat înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, pentru a consolida flancul sud-estic al blocului militar.

“Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic”, a declarat el la Varşovia.

“În Estonia, Letonia, Lituania şi aici, în Polonia, vom desfăşura, prin rotaţie, batalioane multinaţionale în fiecare dintre ţări”, a adăugat secretarul general.

Mai exact, cele 28 de state membre NATO vor aproba oficial desfăşurarea a patru batalioane, formate din 3.000 până la 4.000 de militari, în ţările baltice şi în estul Poloniei, pentru a linişti aceste state şi a dovedi că Alianţa este pregătită să îşi apere toţi membrii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.