Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cotroceni, în conferinţa de presă comună cu secretarul general al NATO, că sistemul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva nici unui stat, având rol defensiv. Şeful statului a subliniat însă că aşteptările României de la summit-ul de la Varşovia sunt pentru sporirea prezenţei militare în regiune, cu asigurarea unei prezenţe permanente la Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este esenţial ca la Varşovia să agreăm decizii corecte şi echilibrate în raport cu provocările şi riscurile de securitate care s-au conturat în vecinătatea spaţiului euro-atlantic. Hotărârile pe care le vom lua trebuie să fie în spiritul solidarităţii”, a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că, în discuţiile cu Jens Stoltenberg, a accentuat aşteptările României de la summit-ul NATO de la Varşovia: sporirea prezenţei militare în regiune.

”Ne dorim stabilirea cadrului unei prezenţe aliate navale permanente la Marea Neagră”, a subliniat Iohannis.

Preşedintele a precizat că România va continua să acorde o importanţă deosebită pentru includerea Mării Negre în toate procesele aliate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.