Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Palatul Cotroceni cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, ocazie cu care se va discuta despre vecinătatea estică a UE, criza migraţiei şi politica de securitate a Uniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mogherini este vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

"Întrevederea are loc într-un context marcat de evoluţii cu impact strategic la nivel global, care recomandă reconfigurarea rolului Uniunii Europene, marcat prin elaborarea Strategiei Globale a UE pentru Politică Externă şi Securitate şi a Foii de implementare a Strategiei, a cărei prezentare a fost salutată la reuniunea din iunie a Consiliului European", informează Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întâlnirii se va discuta despre evoluţiile din vecinătatea estică a UE, cu accent pe modalităţile cele mai bune de sprijinire a partenerilor Uniunii, despre migraţie şi a răspunsurile UE la acest fenomen, despre procesului de aplicare a Strategiei Globale a Uniunii Europene pentru Politică Externă şi de Securitate şi despre nivelului reprezentării României la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.