Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că prin suspendarea Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, Partidul Popular European, care este cel mai mare grup politic din Europa, a arătat că nu tolerează orice abordare nici măcar de la proprii membri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost în definitiv o înţelegere între conducerea PPE şi conducerea Fidesz pentru a suspenda Fidesz din PPE, o decizie care cu siguranţă arată că PPE nu e de acord cu foarte multe din abordările Fidesz. Acest lucru e evident şi, în prag de campanie electorală, este important să existe această clarificare în Europa, că PPE, cel mai mare grup de partide, nu tolerează orice abordare nici măcar de la proprii membri. Cred că este o abord de tip fair şi dă şi şansa Fidesz să revină în matca PPE”, a declarat Klaus Iohannis.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE), cea mai mare grupare din Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.