Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de acreditare pentru trei ambasadori: Daniela Mihael Cămărăşan în Estonia, Daniel Ioniţă în Moldova şi George Gabriel Bologan în Italia, San Marino şi Vatican.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisiile reunite de politică externă l-au validat în unanimitate pe Daniel Ioniţă, în data de 16 aprilie, propus pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova. El este diplomat de carieră şi fost secretar de stat în MAE. În 2011, a devenit ambasador în Norvegia, ocupând postul până în ianuarie 2015. A fost decorat de Ion Iliescu, în 2002, şi de Traian Băsescu, în 2008 şi în 2013.

”Va trebuie să acţionăm în continuare pentru promovarea gazoductului Iaşi-Ungheni, urmând ca noi să facem ceea ce mai trebuie să facem în România, în esenţă două staţii de comprimare care să cuprindă şi construcţia unei linii, iar pe partea cealaltă a Prutului extenisa conductei de la Ungheni la Chişinău, astfel încât prin acest proiect cu adevărat să asigurăm Republicii Moldova şansa de a deveni, nu neapărat independentă 100%, dar de a-şi putea asigura fără probleme necesarul de gaz”, a spus Ioniţă, în timpul audierilor din comisiile reunite de politică externă.

Tot pe 16 aprilie, George Gabriel Bologan, propus pentru funcţia de ambasador pentru Italia, Malta şi San Marino, a fost validat în unanimitate de comisiile reunite de politică externă. Până acum, el a fost consul general la Milano, fiind numit în 2012.

”Este importantă colaborarea noastră în Uniunea Europeană şi în NATO. Avem proiecte comune, ne-am susţinut. (..) Mandatul meu este structurat pe principalele puncte de interes ale politicii noastre externe, relaţia bilaterală, relaţia economică, comunitatea românească, diplomaţia publică şi culturală şi managementul resursei umane deoarece îndeplinirea unui mandat ţine de echipa şi profesionalismul echipei”, a spus Bologan, la audieri. 

Noul ambasador al României în Estonia, Daniel Mihaela Cămărăşan a fost şefa de cabinet a lui Titus Corlăţean, în perioada în care acesta a ocupat postul de ministru de Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.