Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon l-a acuzat pe deputatul român Constantin Codreanu (PMP) că ar fi organizat manifestaţiile de pe Aeroportul Internaţional Chişinău faţă de vizita lui Rogozin în Republica Moldova, definind această situaţie drept "bespredel românesc pe pământ modovenesc". De asemenea, el a acuzat Partidul Democrat că organizează "un show rusofob fără precedent, care are ca scop distrugerea relaţiilor moldo-ruse şi a avertizat că "le va ieşi pe ochi acest show".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cum se explică faptul că un deputat român unionist participă la blocarea Aeroportului Chişinău şi împreună combatanţii şi unii membri PDM verifică maşinile la ieşirea din Aeroport? Unde s-a mai văzut aşa ceva? Asta se numeşte „bespredel” românesc pe pământ moldovenesc.  Aceştia se comportă ca tâlharii la drumul mare. Au oprit şi maşinile oficiale care au condus şeicul Arab spre Aeroport. Cum se explică faptul că delegaţia de artişti, oameni de cultură din Federaţia Rusă, a fost împiedicată să participe la un eveniment festiv pe teritoriul ţării? Ceea ce se întâmplă este o ruşine pe imaginea ţării. Unii indivizi tulburaţi de unionism ne prejudiciază grav imaginea de popor primitor şi echilibrat pe care am avut-o vreme de decenii. Iar Guvernul şi majoritatea parlamentară încurajează aceste acţiuni absolut scandaloase, numai pentru a fi pe placul patronilor americani”, a declarat Dodon într-o conferinţă de presă organizată după ce România a refuzat accesul în spaţiul său aerian pentru avionul la bordul căruia se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

Dodon spune este vorba despre show rusofob. 

„Noi asistăm la un show rusofob fără precedent, care este îndreptat spre distrugerea relaţiilor moldo-ruse. O să le iasă pe ochi acest show, şi mă refer la acei din Partidul Democrat. Toţi foarte bine cine sunteţi voi, dar problema este că Chişinăul şi Partidul Democrat este doar un pion al unui joc politic”, a declarat Dodon, conform unimedia.info.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.