Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a declarat miercuri, în cadrul evenimentului organizat în Parlamentul European ”Ia – Simbol al comunităţilor româneşti din Europa”, că se doreşte promovarea tradiţiei poporului român, ia românească începând să aibă recunoaştere atât la nivel european, cât şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia dedicată promovării iei a avut loc în Parlamentul European, prilej cu care au fost expuse modele de ii din toate regiunile ţării, în contextul în care pe 24 iunie se sărbătoreşte Ziua internaţională a iei. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă şi ministrul Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac.

„Este un eveniment de suflet care vrea să promoveze o tradiţie a poporului român, o tradiţie a femeilor din România, ia românească care a început să aibă recunoaştere nu numai la nivel european, dar şi la nivel internaţional şi vedem că foarte mulţi artişti moderni se inspiră din ia românească în diferite domenii”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că promovarea iei româneşti aduce în prim plan valorile României şi diversitate în Uniunea Europeană.

„Cred că a promova ia românească, a promova ceea ce ne reprezintă este foarte important, pentru că aceste lucruri aduc în prim plan valorile noastre, această diversitate în cadrul Uniunii Europene. Ia românească este o tradiţie a poporului român, un element al patrimoniului nostru cultural, patrimoniu cultural pe care îl regăsim şi în patrimoniul european, iar ia românească este unul din obiectele cu care ne putem mândri şi care cred eu că aduce plusvaloare patrimoniului european”, a completat europarlamentarul PSD.

Social-democrata a mai spus că se doreşte ca tinerele generaţii să ştie că este foarte important să ţină la ceea ce le reprezintă, şi anume obiceiuri, tradiţii şi port popular.

„Eu cred că acest eveniment va fi pentru noi un eveniment de suflet, dar şi un eveniment de promovare, un eveniment prin care vrem să arătăm că avem un port popular foarte frumos şi acest port popular face din femeile românce să poarte acest port popular cu mai mult drag. În acelaşi timp, vrem să transmitem generaţiilor viitoare că e foarte important să ţină la ceea ce ne repezintă, obiceiuri, tradiţii, port popular”, a conchis Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.