Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, marţi, că Serviciul este preocupat de "provocările de securitate din Est", enumerând "agresivitatea Rusiei", instabilitatea Ucrainei, lipsa de predictibilitate a Republicii Moldova, precum şi migraţia, în contextul modificării rutelor de acces în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Gestionarea migraţiei poate deveni un risc în condiţiile degradării continue a stării de securitate din Orientul Mijlociu şi a modificării rutelor balcanice. Trebuie să fim pregătiţi s-o gestionăm", a spus Hellvig, la finalul şedinţei de bilanţ al SRI.

Şeful Serviciului a vorbit şi despre provocările de securitate din Est. "Suntem atenţi la provocările de securitate din Est, indiferent dacă vorbim despre agresivitatea Rusiei, instabilitatea Ucrainei sau lipsa de predicitibilitate a Moldovei", a explicat acesta.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la şedinţa de bilanţ pe anul 2015 a Serviciului Român de Informaţii, ocazie cu care le-a mulţumit angajaţilor acestuia pentru că România a rămas o ţară sigură, într-o perioadă în care există multe riscuri de securitate.

„Serviciul Român de Informaţii şi-a făcut datoria – pe deplin, cu eficienţă şi seriozitate. Am ţinut să mulţumesc celor care lucrează în Serviciul Român de Informaţii şi care, prin profesionalismul lor, fac România mai sigură, într-o perioadă cu multe probleme şi riscuri. Cred că cea mai bună recunoaştere a activităţii Serviciului este însă gradul de încredere de care se bucură din partea cetăţenilor României”, a declarat Klaus Iohannis după participarea la bilanţul SRI pe anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.