Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a declarat marţi că schimburile economice prioritare dintre SUA şi România vor fi în agricultură şi apărare. Diplomatul a precizat că după întâlnirea din martie cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) va urma o a doua întâlnire în luna octombrie, când la Bucureşti vor fi prezente mai multe companii americane pentru a discuta despre consolidarea relaţiilor economice dintre cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost foarte recunoscător prim-ministrului şi întregului Guvern pentru primirea generoasă făcută Consiliului de Afaceri American în martie. Cred că există perspective bune pentru dezvoltarea de ambele părţi a investiţiilor companiilor americane în România. Această întâlnire va fi urmată de una în toamnă, care va avea loc în luna octombrie, când sperăm să vină mult mai multe companii americane în România. Sperăm să creştem schimburile de investiţii dintre cele două ţări”, a mai spus ambasadorul.

Domeniile prioritare pe care se vor baza schimburile sunt agricultură şi apărare, a mai precizat diplomatul.

”Asta dă oportunitatea companiilor americane de a lucra cu cele româneşti de apărare în dezvoltarea de noi echipamente moderne, care vor ajuta România, dar şi ţările aliate din NATO, inclusiv SUA”, a completat Klemm.

Întrebat dacă preşedintele SUA va veni în România luna aceasta, ambasadorul a declarat că nu a fost informat de o astfel de vizită.

”Nu am fost informat de Washington că preşedintele SUA ar veni în România luna aceasta. Va merge la Bruxelles pentru întâlnirea NATO, apoi are alte întâlniri legate de G7 în Europa, dar din păcate nu ştiu de niciun plan de a veni în România. Oricum, este bine venit!”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.