Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, marţi, că Alianţa monitorizează îndeaproape situaţia din Orientul Mijlociu, cu îngrijorare pewntru situaţia din Gaza şi zona înconjurătoare. ”Israelul are dreptul de a se auto-apăra. În acelaşi timp, protecţia civililor este esenţială”, a transmis Geoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Împreună cu Secretarul general Jens Stoltenberg l-am primit, la sediul NATO, pe Majestatea Sa Regele Abdullah II ibn Al Hussein al Regatului Haşemit al Iordaniei pentru discuţii privind parteneriatul Alianţei cu Amman şi provocările regionale de securitate. Majestatea Sa a participat şi la o Reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, abordând provocările de securitate cu care se confruntă Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, inclusiv conflictul din Gaza!, a scris, marţi, pe Facebook, Mircea Geoană.

Acesta anunţă că NATO monitorizează îndeaproape situaţia din Orientul Mijlociu.

”Suntem îngrijoraţi de situaţia din Gaza şi zona înconjurătoare. Israelul are dreptul de a se auto-apăra. În acelaşi timp, protecţia civililor este esenţială şi am salutat eforturile ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza. Este important ca situaţia din regiune să nu escaladeze. Iordania este unul dintre cei mai apropiaţi parteneri din regiune ai Alianţei, care s-a alăturat formatului pentru Dialog Mediteranean din cadrul NATO în 1995”, a mai scris Geoană.

Un număr de 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, anunţă MAE marţi dimineaţă, precizând că aceştia au fost informaţi referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de marţi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.

Aceştia vor fi aduşi în ţară de la Cairo, prin intermediul unei curse aeriene speciale.

Ar fi primii cetăţeni români care reuşesc să părăsească zona, la o lună după declanşarea crizei de secutitate în zonă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.