Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că Armata Federaţiei Ruse este în continuare una de tip post-sovietic, cu tot ce înseamnă echipamente, comandă, control şi doctrină militară, precizând în schimb că Armata Ucrainei este mai agilă, mai suplă şi mai adaptată războiului modern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mircea Geoană a fost întrebat, miercuri, la Târgu Mureş, cum sunt dotările Armatei Ruse, ale Armatei ucrainene şi dacă ar putea fi făcută o comparaţie cu ce dotări are NATO.
 
"Fără a intra în detalii, pot să spun un singur lucru. Armata Federaţiei Ruse este în continuare o armată de tip post-sovietic, cu tot ce înseamnă echipamente, comandă şi control, doctrină militară şi filosofie militară, în timp ce Armata ucraineană, cu sprijinul nostru, după 2014, după invazia şi anexarea ilegală a Crimeei este o armată modernă, de tip occidental, de tip NATO. De unde şi diferenţa de calitate a modului în care execută operaţii de război cele două părţi. Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu are în continuare capabilităţi importante, nu are în continuare elemente care să fie preocupante pentru Ucraina şi pentru noi”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.
 
El a menţionat că pe lângă armament mai contează şi moralul militarilor, unul care este în favoarea ucrainenilor care luptă pentru a-şi apăra ţara.
 
"Dacă ne uităm la modul în care cele două tipuri de sisteme militare funcţionează, Ucraina este mult mai agilă, este mult mai suplă, este mult mai adaptată războiului modern. Şi mai este un lucru care depăşeşte tipul de armament, tipul de muniţie, cât de precis loveşte artileria unei părţi sau celeilalte părţi, este momentul intangibil al moralului trupelor şi al moralului populaţiei. Într-un fel îţi aperi ţara şi te lupţi pentru ţara ta şi într-un fel te duci într-o aventură militară într-o ţară în care nu înţelegi de ce ai fost trimis acolo. Diferenţa de moral al trupelor ruseşti şi al celor ucrainene este absolut zdrobitoare în favoarea ucrainenilor”, a mai declarat Mircea Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.