Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, luni, o întâlnire cu şeful Senatului iordanian, Faisal Akef Al-Fayez, pe care l-a rugat să discute cu firmele din Iordania care activează în Marea Britanie şi ar putea fi afectate de Brexit să vină în România, pentru că este o ţară "stabilă" şi sigură".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am discutat despre relaţiile dintre România şi Iordania, care în trecut erau foarte, foarte strânse şi foarte benefice pentru ambele ţări. Sunt multe oportunităţi care au fost uitate şi am discutat să le exploatăm în continuare. Iordania este interesată de investiţii serioase în energie, în agricultură, în infrastructură. În România sunt suficiente companii care au această capacitate economică să investească", a spus Dragnea, la finalul întâlnirii.

Cei doi oficiali au discutat şi despre investiţiile în sănătate şi în agricultură, dar şi despre Brexit.

"Sunt companii iordaniene care sunt în Marea Britanie şi în contextul Brexit l-am rugat pe domnul preşedinte să încerce să le transmită acelor companii că România este o ţară stabilă, o ţară sigură, şi se pot reloca aici", a spus Dragnea.

Faisal Akef Al-Fayez, preşedintele Senatului Regatului Hasemit al Iordaniei, a afirmat că relaţia dintre România şi Iordania trebuie întărită. "Sperăm ca pe viitor această relaţie să fie şi mai puternică în toate domeniile, politic, economic şi social. Suntem foarte fericiţi să vizităm România, această ţară frumoasă, şi sperăm că România şi Iordan vor beneficia de pe urma acestor vizite comune", a spus el.

Liviu Dragnea a primit şi o invitaţie de a vizita Iordania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.