Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Traian Hristea a discutat, marţi, cu Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, despre războiul din Ucraina şi situaţia refugiaţilor, fiind subliniată ideea că Biserica poate juca un rol pozitiv în eforturile de identificare a unor soluţii pentru conflictul din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Traian Hristea l-a primit, marţi, pe Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, în contextul vizitei pe care acesta o face în România.

”Dialogul a oferit prilejul unui schimb consistent de opinii asupra războiului din Ucraina şi a provocărilor interne şi externe pe care acesta le generează, cu accent pe situaţia refugiaţilor ucraineni. A fost evidenţiat faptul că Biserica poate juca un rol pozitiv în eforturile de identificare a unor soluţii pentru conflictul din Ucraina. Totodată, dialogul a abordat şi situaţia din Republica Moldova, din perspectiva dificultăţilor politice şi economice cu care se confruntă, ca stat aflat în imediata apropiere a războiului din Ucraina”, a arătat MAE, într-un comunicat de presă.

Secretarul de stat s-a referit la cei peste un milion de cetăţeni români care trăiesc în prezent în Regatul Unit şi a mulţumit Arhiepiscopului pentru sprijinul acordat acestora prin facilitarea desfăşurării de slujbe religioase în lăcaşurile de cult ale Bisericii Anglicane, ca element important în păstrarea identităţii. Partea britanică a exprimat aprecieri la adresa românilor din Marea Britanie, evidenţiind că aceştia sunt bine integraţi în societate şi au o contribuţie relevantă la economia britanică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.