Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că incidentul în care ar fi fost lovită o navă turcească, în apele Mării Negre, dar şi un al doilea incident, în zona Insulei Şerpilor, nu reprezintă acţiuni cu caracter militar, ci mai degrabă "întâmplări accidentale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dîncu a fost întrebat despre un incident care ar fi avut loc în zona Odessa, unde o navă de transport turcească ar fi fost lovită de militarii ruşi, şi despre unul petrecut în apropierea Insulei Şerpilor.
 
"Nu sunt incidente care să fi avut antecedent militar, să spunem, adică o decizie militară în acest sens. Sunt accidentale aceste întâmplări. Sigur că s-au aglomerat vasele în zona respectivă. Este un vas, într-adevăr, care bloca oarecum trecerea unor vase comerciale, dar mai degrabă avea o postură agresivă, mai degrabă voia să impresioneze, pentru că ne-am interesat şi noi, am luat informaţii, mai degrabă stătea legal în această zonă de excludere, deci staţiona legal, însă era oarecum pentru descurajare, mai mult impresie, să spun, era o navă militară. În zona Insulei Şerpilor într-adevăr a fost a fost o mişcare la un moment dat, dar nu se justifică să spunem că este vorba despre o pregătire militară, de un atac în această zonă. Acolo exista o bază ucraineană oricum, dar nu au fost lupte acolo. Poate că cei care au văzut mişcare au confundat cu marina Ucrainei în acea zonă, probabil, dar nu au fost desfăşurări mari de forţe în acea zonă”, a declarat Vasile Dîncu, joi seară, la Digi 24. 
 
Ministrul a explicat că altele sunt zonele de conflict unde au loc "operaţiuni militare serioase” şi unde "se duce un război cald”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.