Premierul Viorica Dăncilă i-a acuzat, marţi, pe parlamentarii europeni că sunt dezinformaţi, a spus că nu are pe masă niciun proiect pentru amnistie şi că Guvernul nu are nicio legătură cu modificările legislative privind justiţia. Ea a susţinut că Guvernul vrea să protejeze cetăţenii ale căror drepturi au fost încălcate de justiţie. „Cei care ţipă acum tare că luptă împotriva corupţiei, că vor să lupte pentru statul de drept, mulţi dintre ei vor să ascundă ceea ce s-a întâmplat de fapt în România şi care de fapt au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului”, a susţinut Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat din nou că nu a venit în Parlamentul European ca să dea socoteală, ci pentru ca împreună să găsească soluţii.

„Susţinem statul de drept, dar în acelaşi timp susţinem şi drepturile omului, şi drepturile celor care au suferit în urma unor decizii greşite din partea justiţiei”, a mai afirmat Dăncilă.

Ea a vrut să-l asigure pe Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE, că Guvernul cunoaşte bine dosarele şi a subliniat că e nevoie de consens.

”În acelaşi timp, mă aşteptam ca un lider de grup politic să vină cu aprecieri legate de agenda europeană, nu pe probleme interne ale unei ţări care tocmai a preluat preşedinţia Consiliului UE. Pentru credibilitate, cred că trebuie să vorbim în cunoştinţă de cauză şi aş vrea să ştiu din partea lui Guy Verhofstadt ce reproşează Guvernului României. În acelaşi timp, îi solicit să-i lase pe români să hotărască singuri, să creadă în onestitatea lor şi să nu încerce să inducă propriile convingeri către români”, i-a spus ea liderului grupului ALDE.

Dăncilă a acuzat-o de dezinformare şi pe Ska Keller, copreşedinta grupului verzilor, care a spus că românii au ieşit în stradă pentru buna guvernare. ”Cred că aţi fost dezinformată legat de buna guvernare”, i-a spus Dăncilă, prezentând câteva cifre care ar demonstra buna guvernare: creştere economică peste 4%, deficit economic 2,92%, şomaj sub 4%, investiţii crescute cu peste 10%.

”Cred că asta înseamnă buna guvernare şi cred că dezinformările unor colegi din Parlamentul European au indus această percepţie”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Ea a dat asigurări că pe masa Guvernului nu are niciun proiect pentru amnistie.

„Nu am niciun act normativ pe masa Guvernului referitor la acest lucru (amnistie - n.r.). Nu vrem să apărăm pe nimeni, vrem doar să protejăm cetăţenii ale căror drepturi au fost încălcate şi m-aş bucura foarte mult ca atunci când vorbim de statul de drept, de justiţie, să luptăm cu toţii împotriva corupţiei şi Guvernul României va face acest lucru, dar în egală măsură să protejăm drepturile cetăţenilor care au fost afectaţi de decizii ale justiţiei, de protocoale secrete între justiţie şi serviciile secrete. Cei care ţipă acum tare că luptă împotriva corupţiei, că vor să lupte pentru statul de drept, mulţi dintre ei vor să ascundă ceea ce s-a întâmplat de fapt în România şi care de fapt au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului”, a susţinut Dăncilă.

Premierul a mai ţinut să precizeze că Guvernul nu a atacat justiţia.

”Eu nu-mi amintesc şi niciun român nu cred că poate să spună că Guvernul României a luat o decizie împotriva justiţiei. Toate legile referitoare la justiţie au fost votate în Parlamentul României, iar Parlamentul României este expresia votului cetăţenilor români”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a respins şi acuzaţiile privind limitarea libertăţii presei în România.

„Stimaţi colegi, stimaţi foşti colegi, domnilor comisari, sigur Parlamentul European că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect, dar asta înseamnă dezinformare, asta înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo. Într-adevăr, un post de televiziune a avut întreruptă emisia pentru zece minute, lucru decis de CNA. Nu ştiu care este motivul, nu are Guvernul României nicio legătură cu acest lucru”, a afirmat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.