Premierul Viorică Dăncilă a acuzat, în finalul dezbaterii din Parlamentul European, dezinformările privind situaţia din România şi a susţinut că Guvernul pe care îl conduce ”este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare şi nu îi acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele dezinformării”, a susţinut Dăncilă.

Ea a adăugat că trebuie apăraţi cetăţenii, că acest lucru îl cere şi că ea nu ignoră vocea poporului, iar martoră în acest sens este ”larga susţinere populară” de care se bucură actuala guvernare, dar că doreşte un dialog constructiv.

”Doamna Macovei, ştiu despre dezinformările dvs. Acest guvern pe care îl criticaţi atât de des a adus o creştere economică de 7% şi de aceea românii îl iubesc”, a susţinut Viorica Dăncilă. Ea a spus că este o lipsă de respect faţă de români să fie adusă lupta politică internă în PE.

”Da, România este divizită, iar eu vreau ca România să fie unită, dar trebuie să avem grijă de un lucru: vrem şi o Europă divizată? (...) Împreună trebuie trebuie să desenăm, să creionăm viitorul UE”, a mai spus premierul.

Dăncilă a precizat că reforma privind legile justiţiei este iniţiată în Parlament, Parlamentul fiind expresia voinţei poporului. ”Şi aici e dezinformare, pentru că au arătat cu degetul spre guvern”, a adăugat ea.

”Parlamentul European nu este inamicul meu, am fost europarlamentar 9 ani şi nu po să mă abat niciodată de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte, dar sunt convinsă că poate exista un dialog constructiv şi ascultatea tuturor părţilor, şi cred că lucrurile se pot îndrepta. Vom ţine cond de recomandările Comisiei de la Veneţia. Azi domnul Tudorel Toader va merge la Comisia de la Veneţia. România este o ţară proeuropeană. Vă rog să aveţi încredere în România şi să aveţi încredere în respectarea statului de drept în ţara mea”, a încheiat Dăncilă.

Situaţia statului de drept din România a fost dezbătură miercuri în plenul Parlamentului European. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a reluat criticile aduse Guvernului român, spunând că ultimele evoluţii privind modificările asupra legilor justiţiei şi a codurilor penale sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană şi că situaţia din România s-a deteriorat. El a mai spus că până acum Parlamentul României nu a dat semne că răspunde recomandărilor organismelor europene. "Cred sincer că încă mai avem o şansă să schimbăm situaţia", a afirmat Timmermans.

De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire la protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.