Premierul Dacian Cioloş merge, duminică şi luni, în Germania, la Munchen, într-o vizită cu un caracter "în principal economic" şi va avea întâlniri cu lideri politici bavarezi, dar şi cu reprezentanţi ai unor companii germane, printre care BMW, informează Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deplasarea în Germania va avea un caracter în principal economic prin discuţiile pe care premierul român le va avea cu autorităţile de land şi reprezentanţi ai unor puternice companii germane atât din Bavaria, cât şi din alte zone ale Germaniei", anunţă Executivul.

Programul vizitei prim-ministrului Dacian Cioloş include întrevederi cu reprezentanţi ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), participarea la o masă rotundă pe tematica IT&C pentru prezentarea potenţialului României şi o deplasare la sediul BMW AG pentru discuţii cu membri ai board-ului companiei.

În plan politic, Dacian Cioloş va avea o întrevedere cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria şi cu Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului local.

"Convorbirile cu cei doi oficiali se vor concentra pe relaţiile bilaterale româno-germane, aflate astăzi la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar şi de o componentă economică substanţială: Germania este primul partener comercial al României şi al treilea investitor străin în România", transmite Guvernul.

În vizita de la Munchen, premierul Dacian Cioloş va prezenta oportunităţile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare (R&D) şi va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în august, la RRA, că va avea săptămâna aceasta o vizită în Germania, în trei landuri, pe teme cu profil economic, el anunţând că şi preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni în perioada următoare cu Cancelarul german Angela Merkel.

Este a doua vizită a lui Cioloş în Germania de la preluarea mandatului. Prima avut loc în luna mai, când s-a întâlnit cu reprezentanţii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, cu care a discutat despre planurile de dezvoltare a investiţiilor pe care Premium Aerotec le are în vedere la fabrica de producţie şi asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, judeţul Braşov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.