Premierul Dacian Cioloş participă, miercuri, la Sofia, la summitul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, pe tema evoluţiilor din plan regional şi a perspectivei europene a statelor din Balcanii de Vest, în cursul vizitei în Bulgaria urmând să aibă şi o întrevedere cu omologul său Boyko Borisov, informează Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea este organizată de Bulgaria, care deţine preşedinţia în exerciţiu a SEECP,  şi marchează două decenii de la înfiinţarea acestei structuri de cooperare regională, la care participă 12 ţări, între care şi România. În cadrul reuniunii va fi adoptată Declaraţia comună cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a SEECP, potrivit Guvernului.

Premierul Dacian Cioloş va mai avea o întrevedere cu omologul său bulgar, Boyko Borissov, urmată de declaraţii de presă comune, în jurul orei 12.00, şi va participa la dejunul oficial oferit de preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, în onoarea înalţilor oficiali prezenţi la summit.

Principalele teme pe agenda reuniunii vizează aspecte legate de evoluţiile în plan regional şi perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.