Dacian Cioloş s-a întâlni, joi, la un dejun de lucru cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, premierul român apreciind că instalarea unui nou guvern la Kiev reprezintă o şansă pentru stabilizarea internă a ţării vecine şi accelerarea reformelor, iar Poroşenko a mulţumit pentru sprijinul constant pe care România l-a oferit Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul român şi preşedintele ucrainean au evaluat împreună stadiu relaţiilor bilaterale, situaţia politică a Ucrainei şi relaţia ei cu Uniunea Europeană. 

”Premierul român a arătat că formarea noului guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea statului vecin. Totodată, premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe preşedintele Poroşenko de sprijinul României, bilateral şi la nivel european, în planul reformelor şi al implementării angajamentelor europene”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Petro Poroşenko a dat asigurări că guvernul ucrainean va lua măsuri de stabilizare a ţării şi că va continua reformele structurale. ”În acest sens, a informat cu privire la principalele măsuri care urmează a fi luate în viitorul imediat şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România”, precizează biroul de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au semnat Acordul bilateral privind cooperarea în domeniul transporturilor militare şi Acordul vizând patrularea în comun la frontiera de stat româno-ucraineană.

Înainte de întrevederea cu Cioloş, Petro Poroşenko s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au semnat joi, la Palatul Cotroceni, protocolul relansării Comisiei Mixte Prezidenţiale între cele două ţări, subiectele aflate pe agendă fiind canalul Bâstroe, un pod peste Tisa, dar şi patrularea comună a frontierei.

"Am semnat astăzi un Protocol de relansare a Comisiei Mixte Prezidenţiale, urmare a celor agreate în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Kiev în cursul anului trecut. În acest context, vom putea să facem paşi înainte pentru soluţionarea unor dosare care se află de mult timp pe agenda bilaterală. Unul dintre acestea este canalul Bâstroe", a spus preşedintele Iohannis.

Parlamentul ucrainean a aprobat, pe 14 aprilie, nominalizarea fostului preşedinte al Legislativului Volodimir Groisman în funcţia de premier, după o criză politică de mai multe luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.