Prim-ministrul Dacian Cioloş a primit, vineri, la Palatul Victoria, o delegaţie a Comitetului Evreiesc American cu care a discutat despre preşedinţia română a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, relaţiile româno-israeliene şi despre Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia Comitetului Evreiesc American a fost condusă de către directorul general David Harris, alături de rabinul Andrew Baker, directorul pentru relaţii internaţionale al comitetului, la întâlnire participând şi ambasadorul Mihnea Constantinescu, preşedintele în exerciţiu al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului din partea României.

”În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de exercitarea Preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), consolidarea parteneriatului strategic România-SUA, precum şi cooperarea bilaterală româno-israeliană. De asemenea, au mai fost luate în discuţie evoluţia procesului de pace din Orientul Mijlociu, primul-ministru subliniind faptul că România a fost şi continuă să fie un susţinător al procesului de pace în Orient, dar şi situaţia politică din vecinătatea ţării noastre, în special din Republica Moldova”, informează Guvernul.

Dacian Cioloş a subliniat contribuţia României la combaterea antisemitismului şi şi-a exprimat regretul faţă de moartea lui Elie Wiesel, ”voce distinctă şi purtător de stindard în lupta pentru apărarea valorilor umanităţii”. 

Delegaţia Comitetului Evreiesc American s-a întâlnit şi cu preşedintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de joi. 

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Comitetului Evreiesc American au felicitat România pentru modul în care exercită preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, cât şi pentru adoptarea definiţiei antisemitismului la ultima sesiune plenară a organizaţiei. În acelaşi timp, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat sarcina importantă asumată prin preluarea preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, mai informează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a vorbit în mai multe rânduri despre introducerea unor programe educative privind studierea Holocaustului, militând şi pentru deschiderea, la Bucureşti, a unui muzeu al Holocaustului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.