Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat, joi seară, la România TV, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre care a spus că subminează pur şi simplu credibilitatea SUA în Romania, întrebând cum îşi permite acesta ”să stimuleze revenirea la anii '50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt un partener al lui Ponta sau Tăriceanu în bătălia cu justiţia, dar eu aş vrea dacă mai pot să contribui la perfecţionarea justiţiei, pentru a nu mai exista abordări de tipul anilor 50. Pe abuzul în serviciu, am fost foarte vocal, pentru că riscăm, şi eu risc, şi reproşul ăsta mi s-a adus, că tu i-ai pus pe Kovesi, pe Stanciu. Nu recunosc ca aparţinându-mi ce au făcut după ce mi-am terminat mandatul”, a spus Traian Băsescu. 

El a menţionat că motivarea Curţii Constituţionale pe conflictul de interese arată că a avut dreptate în tot ceea ce a spus despre deciziile justiţiei în astfel de cazuri şi în dezbaterea pe subiect. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Băsescu a susţinut că ”justiţia a făcut abuzuri pe definirea abuzului în serviciu” şi a adăugat că Parlamentul are treabă, după publicarea motivării Curţii Constiutţionale, pentru că ”reclamaţia că se utilizează politic abuzul în serviciu nu e întâmplătoare”. 

”La foarte mulţi, s-a făcut un joc politic”, a spus Băsescu, precizând că toate aceste persoane erau ”incomode, nepotrivite” şi, în plus, ”s-au plătit poliţe”. 

Traian Băsescu a precizat că decizia CCR arată, în concluzie, că articolul privind conflictul de interese este constituţional, dar nu este constituţională partea cu ”efectuarea defectuoasă”.

În acest context, Băsescu s-a lansat într-un atac la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. 

”Noi avem un ambasador interesant, care reprezintă Statele Unite ale Americii. Ţineţi cont că sunt un om care a văzut şi a susţinut întotdeauna că avem nevoie de un parteneriat cu SUA. Deci, nu sunt un anti-american, dar ce face acest domn ambasador este să submineze pur şi simplu credibilitatea SUA în Romania şi românii încă iubesc SUA şi parteneriatul cu această ţară”, a spus fostul preşedinte al României. 

El a continuat: ”Domnul ambasador (..) cum îşi permite să stimuleze revenirea la anii 50, în aplicarea legii în România, într-un stat aliat? Are cumva domnul ambasador ca obiectiv distrugerea credibilităţii Statelor Unite în România?”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.