Liderul PMP Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, care militează pentru unirea cu România, PUN şi PMP semnând şi un pact de colaborare în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a semnat un protocol de colaborare între PMP şi PUN, iar eu am fost ales Preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale. Obiectivul PUN este să canalizeze toate forţele unioniste din Republica Moldova şi din afara frontierelor pentru atingerea obiectivului de reunificare a ţării, punând astfel capăt efectelor pactului Ribbentrop-Molotov", a anunţat Traian Băsescu, pe Facebook.

Semnarea a avut loc după ce o delegaţie a PMP a mers în Republica Moldova, pentru a participat la Congresul extraordinar al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), partid care, ca şi PMP, "are ca obiectiv politic Unirea Republicii Moldova cu România".

PUN este un partid nou înfiinţat. Funcţia de preşedinte nu este ocupată, formaţiunea anunţând că o ţine deschisă până în momentul în care Traian Băsescu îşi va clarifica situaţia privind cetăţenia.

"În cadrul congresului domnul Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte de onoarea al Partidului Unităţii Naţionale. De asemenea, congresul a decis ca pâna la clarificarea juridică a cetăţeniei moldoveneşti a domnului Basescu, funcţia de presedinte al Partidului Unităţii Naţionale să rămână vacantă", a anunţat PUN, după Congres.

Fostul preşedinte român a contestat în instanţă decretul de retragere a cetăţeniei moldoveneşti de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.