Consilierul prezidenţial pe probleme de politică externă Bogdan Aurescu a transmis, în numele Administraţiei Prezidenţiale, condoleanţe familiilor victimelor atacului de la Berlin şi a celei ambasadorului rus de la Ankara, apreciind că incidentul de la Berlin reprezintă ”o tragedie greu de imaginat”, iar asasinarea ambasadorului Andrei Karlov, ”un act revoltător”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Exprim, în numele Administraţiei Prezidenţiale, sincere condoleanţe familiilor îndoliate, autorităţilor germane şi poporului german pentru victimele nevinovate, morţi şi răniţi, din Piaţa de Crăciun din Berlin. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat. Europa este din păcate astăzi pentru a doua oara supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victima ambasadorul Federaţiei Ruse în Turcia”, a declarat Bogdan Aurescu, pentru News.ro 

Şeful Departamentului de Politică Externă a preşedinţiei şi-a exprimat solidaritatea cu autorităţile ruse. ”Asasinarea unui diplomat, care prin definiţia profesiei trebuie sa fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menţinere a păcii şi securităţii internaţionale prin mijloace exclusiv paşnice, prin opoziţie cu orice act de violenţă, este un act revoltător. România este alături de familia îndoliată şi de autorităţile ruse”, a afirmat Aurescu.

Ambasadorul rus Andrei Karlov a decedat la spital, luni, după ce a fost împuşcat de un atacator înarmat într-o galerie de artă din Ankara. Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Tot luni, Autorităţile germane au anunţat că nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din Berlin. Presa locală a precizat că anchetatorii iau în considerare scenariul unui atac premeditat asupra târgului din apropierea bulevardului Kurfuerstendamm, transmite Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.