Preşedinta Senatului şi liderul senatorilor USR PLUS Radu-Mihai Mihail au avut o întâlnire, joi la Bruxelles, cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis. Discuţiile s-au axat pe aderarea României la Spaţiul Schengen şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România trebuie să adere la Spaţiul Schengen cât mai curând. De asemenea, este necesară simplificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice pentru a facilita realizarea proiectelor asumate prin PNRR”, a afirmat Anca Dragu, potrivit comunicatului de presă al Senatului.

De asemenea, în timpul discuţiilor a fost reiterat că libertatea de mişcare este o valoare fundamentală aflată la baza proiectului european, un element ce se reflectă prin creşterea gradului de mobilitate a forţei de muncă între statele membre ale Uniunii Europene, dinspre România mai ales.

„Problematica muncitorilor transfrontalieri - şi în mod special a lucrătorilor sezonieri - este un subiect esenţial pentru România”, a explicat, la rândul său, Radu Mihail

Astfel, liderul senatorilor USR PLUS a subliniat importanţa luării în considerare a acestei problematici în planurile de dezvoltare la nivel european. În acest context, vicepreşedintele Valdis Dombrovskis a ţinut să asigure că subiectul este unul prioritar pentru Pilonul european al drepturilor sociale, iar aspectele legate de protecţia socială sunt complementare cu cele ce privesc securitatea la locul de muncă.

Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o nouă propunere ce vizează drepturile muncitorilor transfrontalieri, un subiect prioritar pentru Diaspora ce urmează a fi urmărit îndeaproape.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.