Preşedinta Senatului Anca Dragu a avut o întrevedere, miercuri la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli. Subiectele aflate pe agenda discuţiilor celor doi demnitari au vizat Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, problematica statului de drept în Uniunea Europeană precum şi mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize, arată un comunicat de presă al Senatului României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform sursei citate, Anca Dragu a susţinut faptul că unul dintre principalele obiective ale României rămâne ridicarea MCV şi a apreciat că trebuie luată în considerare  înlocuirea acestuia cu mecanismul generalizat privind statul de drept, care ar pune toate statele membre pe picior de egalitate.
 
Preşedinta Senatului a mai spus că România îşi concentrează  măsurile preventive din zona statului de drept, măsuri bazate pe cooperare şi dialog între statele membre şi instituţiile UE.
 
Referitor la mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize, Dragu a apreciat progresele înregistrate în sensul asigurării unei reciprocităţi depline în materie de vize cu Statele Unite.
 
„Eforturile diplomatice şi dialogul continuu sunt importante. Este nevoie de o decizie politică la nivelul UE pentru ridicarea vizelor în beneficiul  tuturor cetăţenilor europeni”, a explicat Anca Dragu, conform comunicatului de presă.
 
Din delegaţia română prezentă la întrevedere au făcut parte vicepreşedinta Senatului Alina Gorghiu, preşedintele comisiei pentru afaceri europene Angel Tâlvăr şi chestorul Senatului Laszlo Attila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.