Ambasadorul Statelor Unite Ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, afirmă că este important ca „România şi Statele Unite să avanseze împreună, pe aceeaşi cale”, în ceea ce priveşte securitatea naţională, politica energetică şi influenţa malignă”, anunţă Ambasada SUA în România după o întâlnire a diplomatului SUA cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu. Diplomatul SUA a declatrat că „Statele Unite se angajează să continue să sprijine România în plan economic, militar şi să consolideze relaţia bilaterală, astfel încât România să devină o ţară vibrantă economic, fără grija integrităţii graniţelor sale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman s-a întâlnit cu ministrul român aş Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cei doi discutând despre de probleme cu care se confruntă în prezent România şi Statele Unite, inclusiv securitatea naţională, politica energetică şi influenţa malignă, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti ntr-o informare dată publicităţii sâmbătă. 
„Ambasadorul a subliniat că este important ca «România şi Statele Unite să avanseze împreună, pe aceeaşi cale», în ceea ce priveşte aceste subiecte şi alte aspecte importante. 
Ambasadorul l-a informat, de asemenea, pe ministrul de externe cu privire la activităţile nefaste ale guvernului comunist chinez, care au dus la decizia Guvernului Statelor Unite de a închide consulatul chinez de la Houston, din Texas.
”Guvernul comunist chinez a efectuat – şi i-a încurajat pe alţii să facă acest lucru – transfer ilegal de proprietate intelectuală în diverse sectoare, inclusiv tehnologie, biotehnologie şi cercetare medicală. Conduita malignă a inclus şi hacking. Consulatul chinez de la Houston a servit ca centru pentru multe dintre aceste activităţi ilegale”, precizează Ambasada SUA. 
 
Ambasadorul american şi ministrul român de externe au participat şi la o videoconferinţă cu administratorii fondurilor pentru Iniţiativa celor Trei Mări, prin care se vor investi miliarde de dolari în proiecte de infrastructură transfrontalieră care vor aduce beneficii tuturor ţărilor membre.
 „Proiectele internaţionale care vor fi întreprinse în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări vor îmbunătăţi mult economiile fiecărui stat membru şi a regiunii în ansamblu”, a transmis  Adrian Zuckerman. 
 
Acesta a subliniat, de asemenea, că „Statele Unite se angajează să continue să sprijine România în plan economic, militar şi să consolideze relaţia bilaterală, astfel încât România să devină o ţară vibrantă economic, fără grija integrităţii graniţelor sale”, precizează sursa citată
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.