Ambasadorul palestinian la Bucureşti Fuad Kokaly a declarat la Realitatea TV, referindu-se la anunţul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim, că arabii nu vor accepta un astfel de pas, sugerând că statele arabe şi-ar putea retrage sprijinul faţă de candidatura României pentru Consiliul de Securitate ONU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba şi de toţi arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum ştiţi, susţinem România pentru că ţara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susţinem pentru a obţine un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranţa ca România să devină membră a Consiliului de Securitate", a declarat Fuad Kokaly la Realitatea TV.

Kokaly a precizat că aceasta nu reprezintă poziţia României şi, de asemenea, contravine normelor internaţionale şi dreptului internaţional.

"E o problemă sensibilă pentru arabi, musulmani şi creştini", a mai spus ambasadorul palestinian la Bucureşti. 

În opinia sa, "Dăncilă incearcă să joace un joc pe care nu îl poate juca".

"Este vorba de campania electorală din Israel, vrea să îl sustină pe Netanyahu. România respectă incă dreptul internaţional şi soluţia celor "două state" şi susţine poziţia UE, mai ales că deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE şi va păstra promisiunile făcute anterior. România va continua să respecte poziţia UE şi dreptul internaţional şi crede în soluţia celor două state, iar statutul Iersualimului este în curs de negociere. România incearcă să joace un rol pentru a aduce israelienii la negocieri", a explicat Fuad Kokaly. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.