Ambasadorii Franţei, Germaniei, Italiei şi Marii Britanii cer Guvernului despăgubirea furnizorilor de energie care au compensat facturile, relatează G4Media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorii susţin,  într-o scrisoare transmisă ministrului Energiei Virgil Popescu şi premierului Nicolae Ciucă, faptul că marii furnizori E.ON, ENEL, ENGIE şi Macquarie Asset Management (CEZ) şi-au manifestat preocuparea cu privire la faptul că cea mai mare parte a poverii financiare a măsurilor de sprijin pentru populaţie revine sectorului privat, scrie G4Media.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că, de luni, de au început plăţile către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurile la energie. ”Ieri am avut 18 milioane, astăzi avem 3 furnizori cu 6,5 milioane”, a precizat Budăi, adăugând că sumele sunt actualizate oră de oră.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, o informare asupra plăţilor către aceşti furnizori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.