Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România, a transmis luni un mesaj în care subliniază că egalitatea înseamnă acces, fără bariere şi fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada Franţei în România a lansat pe 8 martie, de Ziua Internaţională pentru Drepturile Femeilor, o campanie de comunicare ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la egalitatea de gen, în marja Forumului „Generaţia Egalităţii/ Génération Égalité”, o adunare mondială pentru egalitatea de gen organizată de Entitatea Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor, UN Women, co-prezidată de Franţa şi Mexic.

Campania se va încheia pe 25 noiembrie 2021, când este marcată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Prin aceasta va fi dat cuvântul unor personalităţi din diferite domenii de activitate, de la politică şi media, la societate civilă şi sport pentru a dezbate ce înseamnă în acest moment egalitatea de gen.

„Pentru mine egalitatea înseamnă acces, fără bariere, fără discriminare, la tot ceea ce societatea propune bărbaţilor şi femeilor”, a declarat Laurence Auer, primul mesaj din cadrul acestei campanii publicat pe pagina de Facebook a ambasadei.

Fiecare mesaj în favoarea acestei cauze va fi promovat pe site-ul şi reţelele de socializare ale Ambasadei Franţei în România.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut din egalitatea de gen marea cauză naţională a mandatului său. Ȋn acest context, diplomaţia franceză implementează o strategie internaţională privind promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.