Acneea este una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale pielii, care creează mult stres persoanelor tinere, mai ales la pubertate. La femei, această afecţiune apare relativ frecvent şi creează multă supărare, pentru că semnele ei revin mereu sau pur şi simplu nu dispar. La femei, cea mai tipică formă de acnee este cea târzie, care se dezvoltă predominant în zona inferioară a feţei. Ea poate fi de obicei uşoară sau moderată şi se manifestă prin coşuri, pete şi cicatrici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele cauze ale acneei sunt dezechilibrul hormonal şi perturbarea barierei hidrolipidice a pielii. Uneori şi predispoziţia genetică este un factor important, fiind vorba despre caracteristicile structurii şi ale funcţionării glandelor sebacee. Dezvoltarea acneei este influenţată şi de utilizarea produselor de faţă comedogenice, ale unor medicamente cu efecte secundare, dar şi de stres, expunerea excesivă la soare şi aportul de alimente cu indice glicemic ridicat.

În scopul de a afla motivele pentru care suferi de acnee, poţi consulta un medic dermatolog. În acest fel vei primi şi un tratament special de îngrijire pentru pielea facială, care te va ajuta în ameliorarea simptomelor şi chiar în tratamentul acestei afecţiuni.

Este posibil să scapi de acnee şi cu ajutorul produselor cosmetice de pe Notino care provin de la branduri populare în ţară şi în străinătate, ce promit acest lucru. Foarte multe branduri au creat produse anti-acnee care usucă pielea, îndepărtează coşurile şi cicatricile de acnee, previn această afecţiune şi elimină cauzele ei.

De exemplu, serurile pentru acnee sunt foarte folosite pentru că au efect calmant, sunt cu aloe vera şi pot îmbunătăţi aspectul tenului şi bariera de protecţie. Serurile de ten au efect liniştitor, reduc semnele cauzate de acnee, calmează pielea, reduc inflamaţiile şi combat imperfecţiunile. Ele fac parte din categoria celor mai bune tratamente pentru acnee şi pot avea diferite concentraţii de ingrediente active. Utilizarea lor este recomandată şi pentru tratamentul acneei, dar şi pentru combaterea semnelor de îmbătrânire şi pentru a obţine o hidratare mai bună a pielii.   

Cremele anti-acnee sunt şi mai eficiente decât alte produse cosmetice, ele au o compoziţie mai saturată şi oferă multe beneficii: hidratează, hrănesc, atenuează simptomele de acnee şi acţionează împotriva acestei afecţiuni. Cremele pentru reducerea acneei se aleg în funcţie de compoziţia lor. Ele trebuie să conţină ingrediente ce sunt eficiente în caz de acnee, cum ar fi:

  • Creme cu retinol care ajută în caz de acnee pe faţă, reduc inflamaţia, comedoanele, dimensiunea glandelor sebacee şi strălucirea uleioasă
  • Creme cu un conţinut ridicat de elemente active ce sunt potrivite pentru pielea uscată şi sensibilă şi care calmează semnele de acnee
  • Creme cu adapalen care ajută la reducerea inflamaţiei, a producţiei excesive de sebum, la reînnoirea celulelor pielii şi chiar la creşterea imunităţii
  • Creme cu acid azelaic care inhibă dezvoltarea bacteriilor, normalizează producerea de sebum şi ajută la exfolierea celulelor din glandele sebacee.

Pentru a trata acneea ajută şi alte produse de brand, cum ar fi:

  • Măşti cosmetice pentru faţă care luptă împotriva acneei
  • Apă cu lavandă, apă cu particule micele pentru ten gras
  • Ser revigorant cu retinol
  • Gel cu ingrediente speciale ce luptă împotriva imperfecţiunilor.

Magazinele online au şi seturi cu produse cosmetice de brand pentru îngrijirea tenului gras, care au creme cu vitamine, seruri cu efect de hidratare şi regenerare a pielii şi rolă pentru masaj. Acestea sunt cadouri foarte frumoase pentru cei dragi, care vor să utilizeze produse profesionale în rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Produsele anti-acnee trebuie să aibă şi protecţie solară SPF 50+ care este tolerată şi sigură, ele ajută la îndepărtarea petelor şi prevenirea reapariţiei acestora. Cele mai bune sunt produsele de brand de calitate superioară, care sunt special create pentru tratamentul acneei şi rozaceei şi care sunt testate de dermatologi. Astfel de produse pot include şi seruri care luptă împotriva coşurilor, cicatricilor, petelor anti-îmbătrânire, sunt create pentru pielea predispusă la acnee sau pentru tenul gras şi mixt. Notino are reduceri mari la produsele de acnee, care includ o gamă variată de cosmetice – creme, geluri, seruri şi alte tratamente pentru imperfecţiunile pielii.

(Articol publicat cu sprijinul Notino.ro)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.