Oboseala a devenit inamicul numărul unu al tuturor şi nu este de mirare la ce stil de viaţă duce majoritatea lumii. Atunci când te doare capul, iei o pastilă, iar când ai o zi stresantă, somnul este cel mai bun medicament. Opt ore de somn te repun pe picioare, ba mai mult, chiar te ajută să găseşti rezolvări la problemele pe care le aveai înainte de culcare. Şi unde dormi cel mai bine, dacă nu chiar în dormitorul tău amenajat pe gustul tău şi în patul tău care pare cel mai confortabil din lume?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poate că nu vezi dormitorul ca pe un loc atât de sfânt care are nevoie de atât de multă atenţie. Poate ţi se pare că nu contează atât de mult dacă pereţii au o anumită culoare sau dacă dulapul nu se potriveşte cu stilul dormitorului. Ei bine, gândeşte-te doar cum ar fi ca după o zi full la birou să ajungi într-un dormitor în care sunt doar culori stridente şi lucrurile nu se potrivesc deloc. Acesta e doar un exemplu destul de extrem, dar ideea de bază este că nu poţi să îţi decorezi dormitorul cum vrei tu. Trebuie să te gândeşti la cum vrei să te simţi în el şi să ţii cont de gusturile tale. Pe scurt, ai nevoie de timp pentru a face cele mai bune decizii.

Tocmai de-asta, în acest articol o să facem un mic top al elementelor de mobilier care să fie în ton cu dormitorul tău, dar şi cu nevoile tale.

Patul – măreţul rege

Când vorbeşti despre dormitor, involuntar aduci în discuţie şi patul. Nici n-ai avea cum, pentru că asta ar însemna să vorbeşti despre sufragerie şi să nu aduci în discuţie canapeaua. În orice caz, patul este cel mai important element dintr-un dormitor. Fără el, dormitorul s-ar transforma doar în „tor”, fără partea cu „dormi”. O mică glumă, dar atunci când îţi alegi patul, ai nevoie de nişte timp pentru a face nişte căutări amănunţite.

Un aspect foarte important atunci când îţi alegi patul este salteaua şi cât de bună este aceasta. Cel mai bine este să o testezi înainte de a o cumpăra. Aşa te asiguri că este confortabilă şi pe gustul tău.

Un dulap încăpător

Dulapul este şi el un element foarte important pe care nu ar trebui să îl ignori atunci când îţi alegi mobila din dormitor. De obicei, un dulap ar trebui să fie ales şi în funcţie cu patul, astfel încât să se creeze un contrast frumos.

Dulapul te ajută la depozitarea hainelor, aşa că, dacă eşti genul căruia să îi plac hainele şi ai multe de depozitat, asigură-te că îţi alegi un dulap de dormitor spaţios. Sau poate un dressing dacă spaţiul îţi permite. Indiferent dacă alegi un dulap sau un dressing, asigură-te mereu înainte că o să se potrivească cu restul elementelor din dormitor.

Pe lângă toate sfaturile de mai sus, înainte de a-ţi lua un dulap sau un simplu raft, gândeşte-te în ce loc vrei să îl pui şi fă nişte măsurători.

Noptiere, ca să nu se simtă patul singur

Cum patului nu-i şade bine singur, ai mai putea plusa în dormitor şi cu două noptiere care să vină în stânga şi dreapta patului. Aşa mai câştigi nişte spaţiu de depozitare şi un loc în care să se odihnească şi telefonul pe timp de noapte.

Un mic spaţiu de lucru

Dacă ai mult spaţiu pe acasă, e şi păcat să nu-l foloseşti. Tocmai de-asta dacă obişnuieşti să munceşti de acasă şi ai loc, ai putea să îţi amenajezi un mic spaţiu de lucru. Iei un mic birou, un scaun şi-aşa ţi-ai făcut un spaţiu potrivit pentru muncă. Deşi nu vrei un birou foarte mare, alege unul cu compartimente pentru a putea menţine ordinea în hârtii şi un scaun destul de confortabil dacă obişnuieşti să petreci mult timp printre hârtii şi muncind.

Un mic loc în care să te admiri

Şi ce putea să mai lipsească din dormitor, dacă nu chiar o oglindă în care să îţi faci outfit check-uri? Poţi să iei una mică pe care să o pui lângă dulap.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.