Te îngrozeşte gândul că maşina ta de spălat rufe se poate defecta într-un moment nepotrivit? Scapă de el învăţând cum să o întreţii corect pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viaţă şi pentru a nu fi nevoit să îţi iei o maşină de spălat rufe ieftină doar pentru că eşti obligat de circumstanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina de spălat este unul dintre electrocasnicele care au fost special create pentru a-ţi salva timpul şi reprezintă un real ajutor în ceea ce priveşte preocupările casnice: câştigi mai mult timp pentru tine în timp ce aparatura face treaba în locul tău. Iar pentru a te bucura şi a profita la maximum de toate avantajele pe care ţi le oferă tehnologia, învaţă să o păstrezi funcţională cât mai mult timp.

Indiferent de ce model alegi şi indiferent dacă gasesti maşini de spălat rufe ieftine sau mai scumpe alege să le întreţii cum se cuvine. Se spune că durata medie de viaţă a unei maşini de spălat este de 10 ani, însă ea se poate defecta şi mai devreme şi specialiştii sunt de părere că cele mai multe defecţiuni au legătură cu modul în care o întreţii.

Aşa că hai să vedem ce poţi face pentru a preîntâmpina eventualele neplăceri şi pentru a rezista cât mai mult.

1.    Curăţă maşina sau foloseşte funcţia de autocurăţare

Este esenţial să te ocupi de curăţarea maşinii tale de spălat pentru că ea acumulează bacterii şi mucegaiuri şi, în timp, capacitatea de curăţare va fi afectată. Dacă speli des şi foloseşti programe scurte sau apă rece, va fi nevoie să o cureţi o dată pe lună, atât în interior, cât şi în exterior. Există substanţe speciale de curăţare, pe care le poţi folosi pentru orice model ai avea acasă, fie ea maşină de spălat rufe ieftină sau mai scumpă, dar şi soluţii pe care le poţi prepara singur, cum ar fi bicarbonatul sau clorul. Dacă alegi să foloseşti clor, pune patru sau cinci linguri de clor într-un litru de apă, iar dacă vrei să utilizezi bicarbonat, obţine o soluţie bazată de 25% apă şi 75% oţet, în care adaugi o lingură de bicarbonat.

În cazul în care maşina ta de spălat este dotată cu un program de autocurăţare, pune-l în funcţiune o dată la fiecare două sau trei luni.

2.    Nu pune mai multe haine decât îţi indică instrucţiunile

Chiar dacă îţi doreşti să faci economie de timp şi de resurse, nu pune o cantitate mai mare de haine decât trebuie pentru că rişti să se defecteze toate acele piese care sunt implicate în ciclul de spălare. Mai mult, dacă hainele sunt înghesuite, nu se vor curăţa în mod corespunzător şi se vor deteriora din cauza repetatelor fricţiuni survenite în urma lipsei de spaţiu.

3.    Scoate tot din toate buzunarele

Sigur ţi s-a întâmplat măcar o dată să uiţi un şerveţel în buzunar, o monedă sau orice altceva. Oricât de grăbit ai fi, verifică bine toate buzunarele pentru că dacă laşi obiecte înăuntru vei risca să pătrundă în pompa de evacuare a apei şi să blocheze astfel scurgerea.

4.    Elimină calcarul

Calcarul est cel mai mare duşman al maşinilor de spălat deoarece depunerile acestuia pe ţevi vor provoca defectarea maşinii, chiar dacă ai una performantă sau o maşină de spălat rufe ieftină. Aşa că te sfăuim să foloseşti regulat soluţii care să elimine calcarul şi să prelungeşti astfel durata de viaţă a maşinii tale.

5.    Nu spăla lucruri care se îmbibă cu prea multă apă

Evită lucrurile care se îmbibă cu prea multă apă şi care pot duce, astfel, la o deteriorare permanentă a unor elemente-cheie ale maşinii de spălat. De ce se întâmplă asta? Pentru că anumite lucruri, cum ar fi: covoraşele de baie, draperiile, păturile sau sacii de dormit vor absorbi multă apă şi vor cântări mult mai mult decât a fost proiectată să susţină maşina.

Ai grijă de durata de viaţă a acestui electrocasnic atât de util şi fă-ţi viaţa mai uşoară!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.