Poate că eşti unul dintre adepţii curentului minimalist. Sau poate că doar îţi doreşti să maximizezi tot spaţiul de care beneficiezi, tocmai pentru că ai o locuinţă mică şi fiecare lucru pus alandala încarcă nu doar spaţiul fizic în care trăieşti, ci şi pe cel psihic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul ultimilor ani, organizarea spaţiului de locuit a devenit din ce în ce mai căutată, iar acest subiect a apărut pe buzele mai multor oameni decât acum zece ani, spre exemplu. Este drept că aici au contribuit enorm şi pandemia prin care a trecut întreaga omenire, dar şi faptul că ideea de muncă de acasă a început să se împământenească în dorinţele tot mai multor angajaţi.

Iată, aşadar, 3 idei cheie pe care să le aplici pentru organizarea dulapurilor din dormitor:

  1. Înţelege configuraţia dulapului din dormitorul tău.

Poate părea floare la ureche. Ai un perete plin cu dulapuri cu uşi glisante, împărţit în trei mari spaţii, două dintre ele ale tale şi unul al partenerei sau partenerului. Ce este mai mult de discutat aici?

Ei bine, lucrurile stau puţin diferit. Ia o foaie de hârtie şi desenează acolo cum arată fiecare cotlon al dulapului. Da, ai înţeles bine, fiecare raft, fiecare sertar, fiecare loc în care să-ţi pui hainele pe umeraş şi pantofii. După ce termini acest pas, repetă-l. Desenează pe încă o pagină acelaşi lucru, numai că de data asta scrie în interiorul fiecărui spaţiu denumirea obiectelor pe care le depozitezi acolo: sertarul cu lenjerie intimă, raftul cu blugi, raftul cu haine de iarnă.

Apoi, privind configuraţia actuală gândeşte-te la care sunt cele mai frecvente obiecte pe care le foloseşti şi unde sunt acestea plasate. Schimbă configuraţia dulapului astfel încât acesta să servească nevoilor tale şi nu să îţi mănânce din timp în încercarea de a reuşi să ajungi la un element vestimentar care îţi trebuie.

  1. Nu plasa lucrurile unele în spatele altora.

Dacă aşa ai organizat toate dulapurile din casă, înseamnă că ai făcut ceva greşit. Gândeşte-te doar când a fost ultima oară când chiar ai folosit unul din obiectele care se aflau pe rândul din spate. Şansele sunt ca această situaţie să se fi întâmplat de foarte puţine ori.

Chiar dacă ai o mulţime de haine şi nu mai ai unde să le depozitezi, cea mai recomandată soluţie este să mai renunţi la o parte dintre ele. Din moment ce ai folosit elementele vestimentare aflate pe rândurile din spate doar de câteva ori, cel mai probabil nici în următoarele 6 luni nu te vei atinge prea des de ele. Aşadar, de ce să încarci spaţiul în mod inutil? Vei observa că întreaga stare ţi se va schimba după ce vei face aceste acţiuni.

  1. Dacă eşti în punctul în care vrei să–ţi cumperi un dulap pentru dormitor, contorizează-ţi mai întâi nevoile.

Atunci când cumperi genul acesta de obiecte, cel mai probabil o faci în funcţie de spaţiul pe care îl ai la îndemână în camera în care doreşti să îl amplasezi. Tocmai de aceea, este recomandat ca de această dată să îţi iei puţin timp şi să te gândeşti, de fapt, de cât spaţiu ai nevoie şi de ce lucruri trebuie să depozitezi în aceste spaţii.

Dacă ai deja noptiere în dormitor, atunci ai deja ceva extra spaţiu de depozitare. Nu uita că mobilele mari încarcă în mod inutil spaţiul, iar dacă îţi cumperi un astfel de element de mobilier pentru că este imounător şi elegant, dar ajungi să îl umpli doar pe jumătate, ar trebui să îţi revizuieşti alegerea.

Mai mult, pe baza sfaturilor exprimate anterior, încearcă să nu cumperi un dulap de dormitor foarte adânc. Astfel, vei putea aşeza hainele doar pe un singur rând şi acest lucru îţi va uşura considerabil alegerea unei ţinute, dimineaţa devreme, când te pregăteşti de mers la muncă. Pentru că nu vei mai fi nevoit să cauţi toate hainele aflate unele în spatele celorlalte. Din contră, vei cuprinde cu privirea toate obiectele vestimentare pe care le deţii şi vei putea construi o ţinută în doar câteva minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.