Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Radu Ionescu a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie, pentru luare de mită, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat că a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri o maşină de peste 22.300 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Liviu Radu Ionescu este acuzat că, la sfârşitul lunii octombrie 2006, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri, denunţători în cauză, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro. În schimb, vicepreşedintele CJ Prahova trebuia să sprijine societatea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Ionescu a primit folosinţa gratuită a autoturismului respectiv şi ca recompensă pentru numirea şi susţinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de preşedinte în Consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale cu capital integral de stat, susţin anchetatorii.

Vicepreşedintele CJ Prahova a primit maşina în 1 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judeţean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi, precum şi celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing şi întreţinere a maşinii în valoare totală de 101.340,55 lei.

Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu, până la concurenţa sumei de 101.340,55 lei.



Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Radu Ionescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova după ce a fost reţinut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.