Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Cristinel Dragomir şi fost consilier judeţean, a fost incompatibil în perioada 2012-2016 deoarece în acea perioadă a fost încheiat un contract de prestări servicii între Spitalul Judeţean, instituţie aflată în subordinea CJ, şi o firmă în cadrul căreia soţia sa era asociat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi fost vonsilier judeţean, actualmente funcţionar public în cadrul Primăriei Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în exercitarea mandatului 2012 – 2016 a fost încheiat un contract de prestări servicii în valoare de aproximativ 219.000 lei, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, şi o societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat”, a transmis ANI printr-un comunicat.

Sursa citată menţionează că astfel Cristinel Dragomir a încălcat astfel dispoziţiile articolului 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. Prevederile acestui alineat se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”

Cristinel Dragomir a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI. 

De asemenea, pe data de 5 noiembrie 2013,  Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Cristinel Dragomir întrucât în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

Cristinel Dragomir a fost consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa între 2008-2012 şi între 2012 şi 2016.

Între 2014 şi 2016 a exercitat şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în perioadele în care preşedintele în funcţie de atunci, Nicuşor Constantinescu, se afla în arest preventiv sau avea interdicţie din partea instanţei să îşi exercite funcţia.

Cristinel Dragomir a fost ales consilier judeţean şi în 2016, tot din partea PSD, dar a demisionat după un an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.