Cei trei preoţi acuzaţi de fapte de corupţie după ce l-ar fi şantajat pe episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, cu posibile imagini compromiţătoare în schimbul unor sume de bani sau funcţii, au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezent, preoţii în cauză se află în arest la domiciliu, cel puţin până la mijlocul lui iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus trimiterea în judecată a celor trei preoţi din judeţul Vaslui care, la mijlocul acestei luni, au fost reţinuţi şi apoi arestaţi la domiciliu pentru posibile fapte de corupţie, respectiv şantaj.

Astfel, arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, sunt acuzaţi că ar fi pretins funcţii sau ar fi cerut sume importante de bani pentru a nu dezvălui unele materiale compromiţătoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit procurorilor DNA, preotul arhimandrit Cristian Jitaru ar fi ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial, cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

”În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Gheorghe Damian, şi preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 - 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”, susţin procurorii DNA.

Cel şantajat de către cei trei preoţi ar fi episcopul Huşilor, preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, care ar apărea în posibile ipostaze compromiţătoare într-un filmuleţ alături de un fost elev de la Seminarul Teologic Huşi, în prezent preot în judeţul Vaslui. Preoţii l-ar fi ameninţat pe şeful lor că dacă nu le dă bani sau funcţii, atunci vor face publică înregistrarea, atât la presă cât şi la conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Dosarul în care vor fi judecaţi cei trei preoţi a fost trimis de la DNA la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în acest caz, respectiv arestul la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.