Procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă. Procurorii DNA s-au aflat şi la sediul Consiliului Judeţean. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, pentru News.ro, că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie. DNA anunţa, în contextul informaţiilor privind percheziţiile care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, că joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar, după câteva ore petrecute la sediul DNA. Potrivit DNA, Dumitrescu este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, după ce ar fi primit peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri care avea un contract cu CJ, iar ulterior a mai obţinut unul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar
CITEȘTE ȘI Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a ajuns la DNA, unde se află şi sora şi cumnatul său - FOTO
CITEȘTE ȘI Percheziţii la şeful CJ Prahova - DNA anunţă 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici
Klaus Iohannis, despre ancheta DNA care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu: Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică
CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis, despre ancheta DNA care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu: Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică
CITEȘTE ȘI Cine este şi ce avere are preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, vizat joi de percheziţii DNA
CITEȘTE ȘI Şeful CJ Prahova, referitor la percheziţiile DNA: Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.
CITEȘTE ȘI Percheziţii la preşedintele CJ Prahova - Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe: Justiţia trebuie să îşi facă datoria. PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie

UPDATE - ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, precizează inistituţia.


În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, menţionează sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

UPDATE - Procurorii DNA Bucureşti se află, joi şi la sediul Consiliului Judeţean Prahova, unde au loc percheziţii în mai multe birouri. 
Instituţia funcţionează în Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului, în care îşi au sediul şi alte instituţii publice, inclusiv cea a Prefectului judeţului Prahova. 
Iulian Dumitrescu a reacţionat, pe Facebook, afirmând că pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Percheziţii ar avea loc şi la sora preşedintelui CJ Prahova.

Conform G4Media, este vorba despre 16 percheziţii, iar ancheta ar viza modul de acordare a contractului pentru centura oraşului Mizil, existând suspiciuni de luare de mită şi de fals în declaraţii.

Iulian Dumitrescu ar urma să fie dus la audieri la DNA Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.