Pronunţarea în dosarul Colectiv, care era aşteptată luni, la Tribunalul Bucureşti, a fost amânată pentru 16 decembrie. Tribunalul Bucureşti este prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii  clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei vor fi vizaţi de deciziile magistraţilor.

Procurorii au cerut pedepse cuprinse între 12 şi 15 ani de detenţie în acest dosar şi amenzi maxime pentru firmele implicate. În cazul patronilor clubului şi al celor de la firma de artificii,acuzaţiile sunt de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În cazul primarului Popescu - Piedone, acuzaţia este de abuz în serviciu.

Decizia magistraţilor va putea fi atacată la Curtea de Apel.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.