Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicită pagube materiale de aproximativ un milion de lei şi a solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti. Compania a transmis, printr-un comunicat, că nu a primit nicio notificare despre această acţiune, dar va ”depune toate eforturile pentru a clarifica situaţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei Bucureşti sau o citaţie din partea vreunei instanţe de judecată cu privire la această acţiune, menţionată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General. De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situaţia la care s-ar putea referi domnul primar”, a transmis compania, marţi seară, într-un comunicat de presă.  

MOL România precizează că ”îşi respectă obligaţiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului Bucureşti”.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti. Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate, mai precis, vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse. Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii) şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook. 

 
El a adăugat că ”în locaţiile respective, Mol România a desfăşurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.