ICCJ suspendă executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. O decizie similară a fost luată în cazul consilierului său Tudor Breazu. La puţin timp după decizia instanţei, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov a postat pe Facebook mesajul "Moş Crăciun pentru noi a venit mai devreme" şi o poză cu fiica lor. Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea şi al Alinei Bica a cerut punerea lor în libertate, ca urmare a deciziilor ICCJ de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor. Conform AmeliaRueda.com, avocatul a solicitat Tribunalului din Pavas eliberarea lor din închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea şi al Alinei Bica a cerut punerea lor în libertate, ca urmare a deciziilor luate de ICCJ în cazul lor

"Admite în principiu contestatiile în anulare formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Breazu Liberiu Tudor împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 2303/1/2017. Fixează termen pentru solutionarea contestatiei în anulare la data de 28 ianuarie 2019, Sala Sectiilor Unite, pentru când se vor cita contestatorii condamnaţi. II. Cu majoritate, Dispune suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în dosarul nr. 2303/1/2017, până la solutionarea definitivă a contestatiei în anulare, în ceea ce îi priveşte pe condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Breazu Liberiu Tudor. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului Breazu Liberiu Tudor de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentintei penale nr. 181 din 28 martie 2017 pronuntată de Înalta Curte de Casatie si Justitie, în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronuntată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în dosarul nr. 2303/1/2017, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă. Pronunţată în sedintă publică, astăzi, 20 decembrie 2018", se arată în decizia instanţei.

Şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat în acelaşi dosar, a fost pus în libertate.

Udrea se află în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie, pe numele ei fiind formulată o cerere de extrădare. Ea a depus însă şi o solicitare pentru obţinerea statutului de refugiat politic, aşteptând o decizie a autorităţilor din Costa Rica.

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, instanţa de judecată din dosarul Elenei a dispus astăzi eliberarea ei. Moş Crăciun pentru noi a venit mai devreme, iar Elena poate în sfârşit să îşi petreacă sărbătorile în libertate, alături de fetiţa ei. Sărbători fericite tuturor!", scrie pe Facebook iubitul Elenei Udrea, care postează şi o fotografie cu fiica lor.

O decizie similară a fost luată şi în cazul fostei şefe DIICOT Alina Bica, aflată şi ea în detenţie în Costa Rica.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.